premio max
noticias

S’obre el període d’inscripcions per participar en el FITAG 2018

13 Febrero 2018
S’obre el període d’inscripcions per participar en el FITAG 2018

L’edició d’enguany potenciarà especialment el Petit FITAG i el FITAG als Municipis

A partir d’avui i fins al 30 de març, els grups que estiguin interessats a participar en la divuitena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ja poden presentar les seves propostes. Trobaran les bases de participació i el formulari d’inscripció en línia al web www.fitag.cat.

El FITAG, que tindrà lloc del 28 d’agost a l’1 de setembre, està patrocinat per la Diputació de Girona, amb el suport de la Casa de Cultura, la Generalitat i l’Ajuntament de Girona. Com ja és habitual, s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però, a més, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. De fet, tal com destaca el director del Festival, Martí Peraferrer, «el FITAG enguany continua apostant per potenciar el projecte d’èxit FITAG als Municipis», i, en referència al Petit FITAG, Peraferrer ha assenyalat com a novetat que «s’incentivarà amb ajuts econòmics les petites col·laboracions de les companyies internacionals en aquest espai dedicat als més menuts de la casa».

Aquesta divuitena edició, en què el Festival assoleix la seva majoria d’edat, servirà també per consolidar una de les novetats de l’any passat: la creació del FITAG Barris en coordinació amb l’Ajuntament de Girona. Així mateix, l’espai CaixaForum, que també es va incorporar en la passada edició, es mantindrà com a un dels escenaris del Festival.

Es continuarà impulsant el teatre de l’Amèrica Llatina, i s’organitzarà un quart cicle de propostes de petit format, proposat per l’organització teatral internacional Corredor Latinoamericano (present al FITAG des del 2015) dins de les activitats del projecte Festival de Festivals.

Com cada any, el FITAG presentarà un espectacle propi fruit d’una coproducció internacional. Enguany la cooperació serà catalanomarroquina, i s’assajarà durant tot el mes d’agost a Girona. El Festival també oferirà un projecte pedagògic lligat a la cultura andalusa, que liderarà l’actriu cordovesa Valeria Tejero.

D’altra banda, el Festival continuarà col·laborant amb les companyies que participen a la Campanya de Teatre Amateur de les Comarques Gironines (que organitza la Casa de Cultura de la Diputació de Girona), l’escola de teatre El Galliner, la Federació Teatral Amateur Gironina (FTAG) i nombroses companyies amateurs de les comarques de Girona, que actuaran al pati de les Magnòlies, un espai que cada any acull les obres teatrals exclusivament gironines.

També, des de la Casa de Cultura, el FITAG seguirà treballant per proposar projectes col·lectius que ajudin a formar actors, a fer intercanvis entre companyies i a compartir vivències (cursos, tallers, exposicions, encàrrecs individualitzats...) durant els cinc dies que durarà el Festival. De fet, l’organització del FITAG treballa tot l’any per organitzar aquest esdeveniment cultural ja reconegut a tot el món dins del seu àmbit, i es reserva alguna sorpresa important, que revelarà en el moment oportú.

Nota 1: El FITAG es podrà seguir per mitjà de les xarxes socials, amb l’etiqueta #Fitag18.

Nota 2: Ajuntem el cartell del FITAG 2018.

 Nota 3: Adjuntem fotografies de l’obra inaugural de l’edició de l’any passat, Guantanamera, de la companyia El Mirall, de Blanes. (Autor de les fotos: Eddy Kelele)

 

Per a més informació:

Diputació de Girona / Comunicació

comunicacio@ddgi.cat

972 185 038 / 972 185 063

 

MÁS INFORMACIÓN

INSCRIPCIONES ON LINE

 

BASES EN CATALAN

 

BASES EN ESPAÑOL

 

Presentación

 

La demarcación de Girona se ha convertido en un referente en el ámbito cultural gracias a la superación constante que los gerundenses hemos demostrado a través de iniciativas que han conseguido sobreponerse a la crisis económica. El Festival Internacional de Teatro Amateur de Girona (FITAG) es un ejemplo de esta superación. Año tras año, el encuentro ha reafirmado la pasión por una disciplina artística tan cercana y franca como es el teatro, un patrimonio inmaterial imprescindible que hemos heredado y por el que tenemos que velar.

La Diputació de Girona lleva más de dieciséis años ofreciendo apoyo a este festival, un hito que es todo un orgullo y que pone de relieve la importancia que la Diputación da al teatro asociativo, en la medida que enaltece el valor de la cooperación cultural y social. Este apoyo también se constata en la promoción del teatro amateur a partir del vínculo entre la Federació Teatral Amateur Gironina, la Diputació y la Casa de Cultura.

Las comarcas gerundenses tienen una riqueza patrimonial extraordinaria, reconocida en todo el mundo. En este ámbito, el FITAG Municipios hará llegar el teatro amateur a todo el territorio, y permitirá que las distintas culturas dialoguen y que, fruto de este vínculo que establezcan entre ellas, se enriquezca el patrimonio cultural de la demarcación.

Estoy seguro de que la octava edición del FITAG volverá a llenar los escenarios de nuestra tierra de una vitalidad radiante, por lo que estoy profundamente agradecido al festival, a los organizadores, a los participantes y, sobre todo, a la sociedad que lo acoge y lo nutre con la voluntad de formar parte de una iniciativa tan potente como es este evento.

 

Pere Vila i Fulcarà 
Presidente de la Diputació de Girona

 

.......................................................

 

Entramos en la octava edición del FITAG a una velocidad de crucero. Sentimos que el trabajo hecho en las ediciones anteriores empieza a dar sus frutos; un frutos que recogemos en forma de reconocimientos, peticiones de participación, propuestas de colaboración y, sobre todo, agradecimientos del sector teatral amateur de las comarcas gerundenses, que nos apoya y nos acompaña durando todo el año.

Creemos que el FITAG es mucho más que un escaparate. No es un festival previsible. Intentamos que esté presente todo el año en eventos internacionales del sector y que aporte siempre alguna fórmula nueva de participación y de debate. Es una ventana abierta al mundo, desde donde miramos y nos gusta que nos miren.

Notamos que el ambiente que se respira en el teatro amateur de nuestro país y, paralelamente, de todo el mundo empieza a dar muestras de optimismo y de recuperación. Seguramente no será como antes, pero quizás tampoco lo queremos. En el teatro, como en la vida, siempre hay que mirar hacia adelante; no hay que volver la vista atrás para recordar, con pesadumbre, los tiempos vividos.

Sentimos la fuerza de la gente, y el FITAG la toma como prenda y le da forma de festival, de ágora, de congreso de emociones y de vivencias teatrales compartidas. Seguiremos siendo barco siempre que tengamos marineras y marineros atrevidos y decididos a emprender nuevos viajes escénicos a cambio de unos instantes de felicidad...

De momento esta edición tiene las bodegas repletas de propuestas y de sueños... Y, como dice la canción de este año, «[...] este verano, Girona te sonríe, y te trae el FITAG... y el teatro de nuevo [...]». ¡Pues manos a la obra! Empieza el viaje anual al país de los que amamos el teatro y lo tenemos como signo de identidad personal.

 

 

 

Martí Peraferrer i Vayreda 
Director del FITAG

 

 

 

compartir:
rss facebook twitter
consultas recomendadas:
escenamateur
C/ Pintado Fe, 11. 33930 langreo asturias
presidencia@escenamateur.org
actividad subvencionada por el ministerio de cultura:
Ministerio de Cultura
MIEMBRO DE:
CIFTA AITA
colaboran:
sgae sg artes femp
Financiado por la Union Europea
Plan de recuperación, transformacion y resilencia