premio max
Teatro
biblioteca
GEST / MADEMICO/TEATRE / La mà de mico
La mà de mico La mà de mico
La mà de mico
Compañia: MADEMICO/TEATRE
Género: Drama
Autor: Jordi Sacasas Segura (Barcelona, 1964)
Dirección: Sabela Oliver Ruiz
Elenco: Fabià Acosta, Toni Borràs, Toni Riutort, Jordi Sacasas, Sílvia Sacasas, Joan Xarriè
Duración aproximada: 75m
Fecha: 2003, 2013
Sinopsis:

LA MÀ DE MICO                                                     

Un relat de terror de W.W. Jacobs

Adaptació teatral de Jordi Sacasas

Es tracta d’un relat ambientat en l’Anglaterra rural de les primeries del segle XX, en el moment que l’antiga potència imperial havia començat a minvar i els conflictes socials i econòmics feien evident el desmembrament i la pèrdua de credibilitat de la societat victoriana. Per una banda, la necessitat de recursos econòmics, com a constatació evident i ineludible de la crisi, i per altre el record d’un esplendor colonial que començava a esmorteir-se, havien propiciat en aquesta societat un caràcter defensiu i reclòs en ell mateix, a la recerca d’una solució que semblava, aleshores, molt allunyada. La sensació d’inseguretat i la por, al costat d’una inclinació per activitats com la màgia o els cultes exòtics importats de l’àmbit colonial, van ser recollits pels autors del moment en un conjunt d’obres molt populars i paradigmàtiques d’aquesta situació. 
Es en aquest context en el que W.W. Jacobs situa el relat: tres membres d’una família es veuen abocats a un final tràgic per la fascinació sentida davant d’una història que els ofereix un vell viatger. La casa està aïllada, a fora ha esclatat una tempesta i el so del vent predisposa a la suggestió. La nit es presta a escoltar relats de misteri i exotisme. Tot això, permet situar els personatges en un espai tancat i intuïtivament segur: el saló de la casa familiar, un àmbit conegut i entranyable del que és poc recomanable sortir. A fora, al jardí, la tempesta suggereix la inseguretat dels llocs comuns i oberts. El vell viatger s’incorpora al relat sorgint del fons de la nit tempestuosa i introdueix, d’aquesta manera, la inseguretat del jardí a l’interior. El que ell els proposa, submergeix els personatges en un ambient claustrofòbic i obsessiu que la llum d’un nou dia no aconseguirà esvair del tot i que arribarà al paroxisme en la darrera escena, quant la tensió i el dramatisme de la tempesta s’hagin traslladat definitivament a l’interior.

La nostra proposta

La realitat de les ombres s’amaga en la profunditat de la ment i de la voluntat humanes. La por es fruit del dubte davant la possibilitat que les ombres realment existeixin o no. La necessitat imperiosa d’aclarir aquest enigma aboca a l’ésser humà a l’angoixa.

Aquest relat de W.W. Jacobs utilitza els elements bàsics del terror: la por i l’angoixa, per a crear una atmosfera densa, susceptible de ser transmesa a l’espectador si aquest s’introdueix suficientment en l’acció dramàtica. La nostra proposta intenta fugir del distanciament inherent al teatre tradicional, posant públic i actors a un mateix nivell escenogràfic perquè es trobin, cada u en el seu rol, dins d’un únic espai comú. 

Contacto:
Sabela Oliver Ruiz
686813850
mademicoteatre@gmail.com
compartir:
rss facebook twitter


Consultar representaciones
Albert Herranz
Edgar Allan Poe
consultas recomendadas:
escenamateur
c/ inventor la cierva 2. 3ºP. 33930 langreo asturias
presidencia@escenamateur.org
actividad subvencionada por el ministerio de cultura:
Ministerio de Cultura
MIEMBRO DE:
CIFTA AITA
colaboran:
sgae sg artes femp